0800330825

Обмін валют на чорному ринку

Якщо ми збираємося купувати рухоме або нерухоме майно, а також хочемо перевести свої заощадження у валюту, то в першу чергу ми дивимося котирування національної валюти по відношенню до іноземних грошей. Також дана інформація актуальна мандрівникам і бізнесменам, які ведуть ділові відносини з іншими країнами. Обмін валют на чорному ринку - досить популярна опція по обміну грошей, особливо тоді, коли в країні економічна криза. Тут можна виділити як переваги, так і недоліки.

Як формується курс на чорному ринку України?

Обмін валют чорний ринок

Курс валют тіньового ринку формується відразу за кількома факторами:

  • баланс попиту і пропозиції на певну валюту. Попит може збільшуватися через те, що приватним та державним банки потрібно погашати боргові зобов'язання, або у населення є бажання перевести свої гроші в більш надійну одиницю. Також не варто забувати про експортовану продукцію та спекуляції на валютному ринку;
  • за рахунок дій Національного банку України. Завжди вартість валюти на чорному ринку відштовхується від офіційного курсу, встановленого Національним банком України. НБУ постійно робить кроки по стабілізації національної валюти, використовуючи різні інструменти, такі як зміна облікової ставки, емісії, інтервенції і іншого.

Також валютні котирування залежать від економічної і політичної ситуації в країні. На ці чинники впливають такі показники, як безробіття, інфляція, валовий внутрішній продукт, державний борг, індекс ділової активності.

Переваги та недоліки обміну валюти на чорному ринку

Існують як переваги, так і недоліки обміну валют на чорному ринку. Серед них можна виділити наступні пункти:

  • відсутність комісії при обміні будь-якої суми;
  • немає необхідності надавати документи, що посвідчують особу;
  • обмін без ліміту суми конвертації грошових коштів;

При обміні в банках береться комісія, яка йде для державних відрахувань. При обміні валют на чорному ринку дана комісія відсутня. Головний недолік чорних ринків - це відсутність безпеки ваших грошових коштів. Тут вы можете отримати фальшиві купюри, або бути обманутим на різниці валют. Тому, якщо ви хочете обміняти вигідно валюту і безпечно варто звернутися в офіційні обмінні пункти вашого міста.

Швидкий і безпечний обмін

Курс валют чорний ринок

Гарантувати більш безпечний і вигідний обмін грошей можуть тільки банки і перевірені надійні пункти обміну, саме до таких належить Kit Group. Ось основні причини вибрати цей обмінник:

  • велика мережа філій по всій Україні;
  • наявність власного сайту з динамікою курсів і корисною інформацією;
  • щоденний графік роботи;
  • безпека обміну (каси оснащені камерами спостереження і датчиками валют);
  • гарантія повної конфіденційності.

На веб-ресурсі Kit Group можна заздалегідь забронювати певний курс або суму, а потім приїхати в найближчий офіс і отримати гроші. Підписавшись на розсилку новин, можна отримувати на пошту актуальні дані про курси валют.