0800330825

Перспективи китайської валюти. Курс юаня до долара

За рахунок того, що китайська економіка зараз переживає певне піднесення, то логічно було порівнювати курс юаня до американського долара. Долар США - це валюта, якою користуються у всьому світі. Всі суми за контрактом прописуються саме в американській валюті. За останні 10 років Китай зайняв одну з лідируючих позицій на світовому ринку. Велика кількість товарів йде на експорт, тому в країні велика кількість валюти, що впливає на стабільність внутрішніх грошей. В першу чергу на курс CNY впливають торгово-економічні відносини між Китаєм і США. Але останнім часом Сполучені Штати загрожують ввести санкції на китайську продукцію. У той же час Китай знижує вартість експорту, тим самим роблячи привабливим курс юаня для своїх зарубіжних партнерів. З деяких питань Китай з США знаходять точки дотику, однак для повного вирішення конфлікту ще далеко.

Що впливає на курс юаня?

Курс юаню Україна

До середини 2005 року курс юаня був прив'язаний до американського доллару. Але на даний момент Китайська Народна Республіка використовує для приросту економіки інструмент девальвації валюти.

Фактори, від яких може залежати курс CNY/USD:

  • від уряду Китаю, який регулює курс за допомогою девальвації;
  • темпи розвитку економіки Китайської Народної Республіки;
  • додаткові мита на імпорт американської продукції;
  • збільшення попиту з боку Японії, Росії та країн Євросоюзу на китайську продукцію;
  • рецесія світової економіки.

У той час, курс по відношенню до американського долара має більш глобальні характеристики. Так як це одна з резервних валют, її курс безпосередньо залежить від світової економіки. Також велике значення має і ВВП США. Одним з головних доходів Сполучених Штатів є нафта, тому ціна на чорне золото також може істотно впливати на стан валюти Америки.

Перспективи китайської валюти

Юань долар

В даний момент в КНР валюта представлена монетами і банкнотами. Сучасні гроші мають свій особливий дизайн:

  1. На лицьовій стороні номінал написаний місцевою мовою і шрифтом Брайля. З іншого боку номінал вказаний на іцзу, тибетській, монгольській та чжуанській мовах.
  2. На всіх банкнотах зображений відомий китайський політик Мао Цзедун.
  3. Для захисту від підробок на купюри наносяться рельєфний напис, голограма і рельєфний напис.

Якщо розглядати економічні складові на тривалий період часу, то можна припустити, що через певну кількість часу китайський юань може стати основною світовою валютою. Частка китайського валового внутрішнього продукту становить 15% від світових показників на сьогоднішній день. За цими критеріями Китай знаходиться на 2-му місці по ВВП, відстаючи від Сполучених Штатів Америки на 8%.