0800330825

Курс юаня до долару: фактори впливу та особливості трейдингу

Сполучені Штати Америки і Китайська Народна Республіка є країнами, які займають лідируючі позиції на світовій арені. Для жителів України буде корисно відстежувати курс китайського юаня по відношенню до американського долара з метою ведення міжнародного бізнесу, інвестицій, а також торгівлі на валютній біржі. Існує кілька факторів, які впливають на формування даної валютної пари, а також особливі характеристики.

Особливості курсу валютної пари USD/CNY

Курс валютної пари юань долар

Великий вплив на формування курсу валютної пари китайського юаня до американського долара надає фінансова політика КНР. В країні дотримується комуністичний статут, тому вартість національної валюти по відношенню до іноземної валюти оголошується Народним Банком Китаю. Цей орган управління валютою стежить за стабілізацією місцевого юаня. Навіть при незначних коливаннях в розмірі 2% Центральний Банк вживає заходів щодо його стабілізації. За рахунок інтервенцій і регулювання облікової ставки Народний Банк призводить курс юаня до свого попереднього стану.

Причини зміцнення CNY

Вартість китайської валюти постійно збільшується. Така динаміка китайського юаня по відношенню до американського долара відбувається завдяки тому, що:

  • в Китайській Народній Республіці досить велика щільність населення. На території Китаю проживає більше 1 мільярда людей, що позитивно позначається на попиті китайської валюти;
  • в Китаї розташована велика кількість закордонних компаній, в тому числі і великі американські корпорації. Для того, щоб проводити розрахунки і комерційну діяльність їм необхідні юані;
  • КНР є одним головних експортерів в світі. При оплаті за товар інші країни використовують юані.

Також істотно впливає на курс валютної пари і економіка Сполучених Штатів Америки. Необхідно взяти до уваги приріст валового внутрішнього продукту, платіжний баланс, ринок нерухомості, цінової політики, а також відсоток безробіття. Для цього зручним інструментом є конвертер валют.

Поради для успішного трейдингу

Обмін юань долар

Спекулювати валютою найкраще виходить на американських торгових сесіях. Це можна пояснити тим, що велика частина коливання валютної пари відбувається за рахунок зміни грошової одиниці китайської валюти. Американська торгова сесія - вдалий час, щоб почати спекулювати валютною парою юань долар. Однак при наявності професійного досвіду варто спробувати продавати і купувати співвідношення USD/CNY на Азіатській сесії. Більшість стрибків у динаміці котирування відбувається за рахунок зміни вартості юанів. Періоди активності у валютної пари приблизно з півночі і до 13:00 за Гринвічем GMT. Тобто, якщо перевести це на мову торгових сесій - це Азія і Лондон. При високої волатильності можна розрахувати на дохід вже в короткостроковій перспективі.