0800330825

Курс турецької ліри до євро: корисна інформація для обміну

На сьогоднішній день з України досить просто виїхати в країни Єврозони, особливо після того, як було відкрито безвізовий режим. Аналогічно і з Туреччиною. Дані країни привабливі для українців тим, що їх можна відвідати за найрізноманітнішими напрямками:

  • туризм. Велика кількість українців їде саме для того, що подивитися визначні пам'ятки країн, а також відпочити на узбережжі Чорного або Середземного моря;
  • навчання та робота;
  • інвестиції. Велика кількість приватних фірм і держпідприємств працюють із закордонними компаніями.

Співвідношення євровалюти до турецької ліри досить популярна пара і її необхідно знати тим, хто планує заробляти на міжнародному валютному ринку. Але для цього необхідно розглянути котирування турецької ліри по відношенню до євровалюти, а також її особливості.

Особливості формування курсу EUR/TRY

Курс євро ліра

Туреччина, в основному, отримує свої доходи від двох сфер діяльності, які і впливають на ставлення національної валюти до євро:

  1. Туризм. Туреччина є сезонною країною. Найбільший потік туристів прибуває з травня по жовтень. За рахунок того, що існує потреба у придбанні речей, продуктів харчування, а також у відвідуванні розважальних центрів, то необхідно міняти валюту на турецьку ліру. За рахунок цього курс турецької ліри до євровалюти зростає.
  2. Нерухомість. Столиця Туреччини є досить привабливим містом для покупки житла. Найчастіше в Стамбулі купують нерухомість підприємці, бізнесмени, які приїхали на тривалий період часу і мають бажання жити на березі морського узбережжя. Якщо середня ціна на нерухомість зростає, то курс турецької ліри по відношенню до євро збільшується.

Також співвідношення валют може коливатися від економічної ситуації в Туреччині і країнах Єврозони. Найбільше впливають такі показники, як внутрішній валовий продукт, ціноутворення, зовнішній борг, а також рівень зайнятості. Ви можете без з легкістю використовувати конвертер валют по відношенню до турецької лірі і євровалюти. Варто відзначити, що волатильність курсу турецької ліри до євро досить висока, особливо на короткострокову перспективу.

Яку валюту брати до Туреччини?

Обмін євро ліра

Турецька Республіка - країна туристична, тому місцеві продавці не вибагливі в плані розрахунків і можуть прийняти будь-які платіжні засоби, в пріоритеті - євро і долари, проте варто запастися і місцевою валютою. Розміняти гроші можна практично скрізь - в аеропорту, на вокзалах, в готелях, обмінниках, банках, супермаркетах і навіть на пошті. При можливості туристам і мандрівникам краще міняти гроші в своїй країні заздалегідь, тому що не скрізь в Туреччині представлений вигідний курс.