0800330825

Курс фунта до євро: особливості формування та поради для трейдингу

Євровалюта є досить затребуваною грошовою одиницею в світі. На її попит впливає те, що вона досить стабільна, тому виключена різка девальвація євро. Проводити розрахунок в EUR можна практично в будь-якій країні ЄС. Але так як Великобританія нещодавно вийшла зі складу Євросоюзу, то перед відвідуванням Туманного Альбіону варто дізнатися котирування курсу фунта стерлінга до євро і придбати місцеву валюту.

Даний крос-курс актуальний не тільки для тих, хто подорожує. Дана валютна пара популярна і на валютних біржах, так як вона може дати можливість отримати досить серйозний прибуток. Але для того, щоб вести успішні торги, необхідно знати особливості валютної пари.

Фактори, що впливають на курс фунта стерлінга до євровалюти

Котирування євро фунт

Котирування EUR/GBP може змінюватися в більшій ролі за рахунок різниці процентної ставки, яка встановлюється Британським Центральним банком і Європейським. Якщо британська ставка вища за європейську, то фунт стерлінгів зміцнює свої позиції, якщо вище європейська, то, відповідно, євровалюта стабілізується. Даний показник більш детально вивчають європейські трейдери, які заробляють на курсі валют за рахунок довгострокової перспективи.

Варто відзначити, що на зміни курсу впливають:

  • система ціноутворення. У Великобританії показник інфляції знаходиться в нормі, якщо становить 2%. Якщо цей показник нижче норми, то уряд Центрального банку відразу ж на це реагує. Він застосовує всі заходи для того, щоб стабілізувати курс фунта до євро;
  • валовий внутрішній продукт. Зі збільшенням даного показника зростає і попит на британський фунт. Великобританія займає 6 місце за рівнем ВВП в світі, що дозволяє місцевій валюті міцно закріпитися.

Для більш детального аналізу необхідно розібрати економічний стан країн, які входять до складу Євросоюзу. Варто звернути увагу на такі показники як безробіття, торговий баланс, ціна на сировину, а також на індекс активності.

Ключові особливості EUR/GBP

Обмін євро фунт

Курс валют євро до британського фунта формується, в першу чергу, по відношенню до економіки ЄС, так як 2 грошові одиниці залежать безпосередньо від неї. Це можна побачити по різким змінам індивідуальних котирувань, але це абсолютно не відображається на даній валютній парі.

Курс EUR/GBP має низьку волатильність, що дозволяє трейдерам успішно торгувати валютою на ринку FOREX. Оптимальне співвідношення з'являється в період Європейської сесії. Обидва графіка EUR/GBP і EUR/USD мають аналогічну динаміку.