0800330825

5 причин відмовитися від переказів грошей по Україні через банк

На сьогоднішній день існує велика кількість варіантів, як можна відправити гроші по Україні. Грошові перекази - це зручний і швидкий спосіб переслати фінанси рідним, друзям, колегам, бізнес-партнерам і т.д. В Україні перевести гроші можна різними способами:

  • через банки;
  • через платіжні системи переказів;
  • поштою;
  • в обмінних пунктах;
  • з електронного гаманця.

Особливості банківських переказів в Україні

Грошові перекази

Практично у всіх українців є банківські карти, на які можна без зусиль перевести грошові кошти. Однак у цього перекладу є і свої недоліки. З введенням нового закону в квітні 2020 року без підтвердження особи можна відправити не більше 5000 грн одній людині. Такий законопроект доставляє масу незручностей, з якими зіткнулися мешканці нашої країни.

Однак труднощі можуть виникнути не тільки в перерахуванні з картки на картку. При перекладі через банк за системами грошових переказів необхідно мати при собі посвідчення особи державного зразка. Деякі банки йдуть ще далі і для одного переказу просять заповнити відразу кілька паперів. Всі ці процедури буквально "крадуть" ваш час, від десятків хвилин і до декількох днів (якщо в процесі перекладу щось піде не так).

Основні недоліки банківських грошових переказів по Україні

Можна виділити наступні недоліки банківської системи:

  1. Тривалість переведення між різними фінансовими організаціями. Через це клієнти не отримують суму в потрібний термін і чекають кілька діб.
  2. Сьогодні вихідний по вихідних і святах. У такі дні транзакції, як правило, недоступні. Це може позначатися і на інтернет-платежі.
  3. Високий відсоток комісії. Класичні грошові перекази супроводжуються переплатами, а це накладає негативний відбиток навіть на співпрацю з професіоналами.
  4. Необхідність відкриття рахунку. Без такої опції в багатьох банках громадяни України не зможуть здійснити перехід без ідентифікації, а це тягне за собою тяганину з документами і витрату часу.
  5. Здійснювати перекази потрібно в самих банках з документами, які стануть підтвердженням вашої особистості, а це не завжди зручно по ряду причин.

Чи існує альтернатива?

Банківський переказ

Можна використовувати й інші методи для переказу коштів. Великою популярністю користуються небанківські грошові перекази від фінансових компаній. Співпраця з ними не несе ніяких ризиків. Головне - заповнити папери і сплатити комісію, після цього платіж буде оперативно проведено як по Україні, так і за кордон.

Якщо немає бажання відвідувати офіси, можна скористатися онлайн-сервісами. Правда, всі вони встановлюють свої обмеження по сумі нарахувань, тому відправити за 1 раз великі суми не вийде.

Робимо висновки. Грошові перекази в банках - це безпечно, але не завжди практично і зручно, так що якщо ви хочете уникнути тимчасових і фінансових втрат, розгляньте альтернативні варіанти.

Ви цінуєте професійний сервіс і повну конфіденційність? Тоді зверніться до наших партнерів. Пересилайте готівку через касу без відкриття рахунку з дійсно мінімальною комісією. Більш детально дізнатися про послугу можна за телефоном +380682383805