0800330825

Курс валюти на чорному ринку в Одесі сьогодні

Чорний ринок валют

Сьогодні в Одесі, щоб вигідно купити або продати валюту, доступні різні варіанти. Послуги з обміну пропонують різні організації - місцеві банки, точки обміну, приватні особи, тому кожен одесит може для себе підібрати оптимальний варіант. Як правило, курс валют на чорному ринку Одеси найвигідніший. Чому? Тому що обмін здійснюється без посередників. Продавець продає долари або євро по курсу вище, ніж можуть купити в банку, а покупець купує валюту за курсом нижче, ніж у банку і всі щасливі. Курс валют на чорному ринку Одеси не прив'язаний до котирувань НБУ, тому може змінюватися багато разів за день. Нелегальні міняйли розташовані не тільки на 7 кілометрі і "Книзі", але і на ринках, в супермаркетах і поруч з обмінними пунктами, пропонуючи одеситам, які хочуть здати валюту, більш вигідні умови.

Який курс валют в Україні на чорному ринку сьогодні на півдні країни?

Весна тільки почалася, тому українська гривня все-ще нестабільна і падає. Якщо на міжбанку його курс становить 28-30 грн, то чорний ринок може підняти його до 32-35 гривень. Купити долари і євро за такими цифрами в банках або обмінниках нереально, тому українців залучають тіньові обмінники. Якщо вас цікавить комерційний курс в Одесі на чорному ринку, то міняйте валюту обережно, так як є ризик бути обманутим. Як правило, обмін валют у мінял з рук може бути вигідним при оптових сумах, проте завжди потрібно бути напоготові і провести детальний аналіз перед обміном. Не полінуйтеся перевірити надійність і репутацію особи, подбайте про те, щоб угода пройшла в безпечному місці і можна було перевірити справжність купюр.

Так чому ж, незважаючи на очевидні ризики, одесити шукають кращий курс валют на чорному ринку в Одесі сьогодні? Все дуже просто. У банках і обмінниках іноді не вистачає долара або євро в потрібному обсязі, а на чорному ринку можна скинути пару гривень при обміні, тому попит породжує пропозицію. На думку фінансових експертів ближче до весни кількість нелегальних міняйл буде рости, оскільки в Україні спостерігається нестабільна економічна ситуація, а також безкарність даного виду діяльності.

Чому на чорному ринку різний курс валют?

Сьогодні курс валют чорного ринку Одеси досить плаваючий, тому в різних точках міста буде різним. Не варто спокушатися і вибирати найбільш ласий курс, адже багато міняйл є шахраями і просто наживаються на довірливих українцях. Наприклад, при великому обміні вони використовуються улюблений прийомом - "лялькою", тобто людина отримує значну пачку купюр, в якій замість грошей знаходяться нарізані листи, прикриті справжніми доларами, гривнями, рублями і пр. На жаль, обман розкривається занадто пізно, коли довести вже нічого неможливо. Фахівці радять не поспішати при обміні і ретельно перевіряти кожну купюру.

Також часті випадки, коли при обміні клієнти отримують фальшиві купюри, тому якщо у вас немає впевненості в автентичності грошей і немає можливості їх перевірити, краще не ризикуйте. Варто дотримуватися цих рекомендацій не тільки на чорному ринку, а й при зверненні в обмінні пункти. Варто відразу уточнити суму обміну, розмір можливої комісії і перерахувати всю суму не відходячи від каси. За торгівлю фальшивими грошима передбачена окрема стаття Кримінального кодексу України, причому стосується вона не тільки продавця, але і покупця.

Від чого залежить курс валют чорного ринку?

У тіньового обміну є кілька переваг. Головне з них - це більш вигідний курс валют, ніж у банку. Також серед переваг такої конвертації виділяють відсутність комісії за обмін і ліміту по добовій сумі видачі іноземної валюти. Крім того, на чорному ринку не потрібно підтверджувати свою особистість або надавати довідку про доходи, якщо мова йде про велику суму. Курс в Одесі на чорному ринку не прив'язаний до геополітичних і інших подій, в основному, він залежить від самих міняйл і їх "апетитів".

Не ризикуйте і міняйте валюту в перевірених місцях, наприклад, в обміннику Кіт Груп. Співпраця з ним гарантує:

  • безпеку кожної угоди;
  • вигідний комерційний курс валют в Одесі;
  • конкурентоспроможні ставки.

Крім обміну валют в касах Кіт Груп можна зробити грошові перекази, перевірити купюри на справжність, обміняти старі банкноти і ін.