0800330825

Kak MVF vliyayet na kurs valyut? 29 / 5000 Результаты перевода Як МВФ впливає на курс валют?

В Україні економічна стабільність - не актуальне поняття ось уже багато років. На вітчизняному валютному ринку регулярно спостерігається динаміка курсів долара, євро, рубля, злотого, франка та інших валют, що призвело до розвитку чорного ринку і появи величезної кількості шахраїв. На тлі цього важливо знайти організацію, якій можна буде довіряти. Всім відомо, що Україна тісно співпрацює з МВФ, тому багато в чому наша економіка залежить від ресурсів, які пропонує дана організація. Розглянемо далі, як чергові транші вплинуть на поточний курс валют по всій країні.

Прогноз впливу грошей МВФ на найближчий час

Вплив МВФ на курс валют

До кінця року Україна повинна отримати чергову позику від МВФ, а значить - ці гроші підуть на підтримку економіки, що зміцнює гривню і трохи знизить курс іноземних валют. У цей час можна буде поповнити свою валютну корзину. Незважаючи на таку значну фіндопомогу, глобального зміцнення гривні можна не чекати, адже гроші потрапляють в нашу казну через міжбанк, а це тягне певну комісію. В цілому, фінансовий стан в Україні залишається не в кращому становищі, адже такі екологічні поліпшення не постійні.

На яких умовах МВФ співпрацює з Україною?

З червня 2020 року Рада директорів МВФ затвердила нову програму Stand-by для України на 18 місяців в розмірі $ 5 млрд. Завдяки їй грошові кошти будуть спрямовані до держбюджету країни. По суті МВФ є кредитором, який зацікавлений в тому, щоб позичальники виконали ряд певних умов - prior actions. Одним з таких є закон про ринок землі, всім відомий «антіколомойскій закон» про банки, а також ряд інших вимог. Згідно з програмою Stand-by для отримання чергового траншу від МВФ Україні потрібно провести бюджетну, податкову, пенсійну, корпоративну, соціальну, медичну, судову і антикорупційну реформи. Також наша влада зобов'язані провести лібералізацію ринку газу і прийняти закони, які поліпшать інвестиційний сектор країни.

Як коронавірус вдарив по українській економіці?

Через світову пандемію Covid-19 в кожній країні відчуваються проблеми з валютою. Всі товари народного споживання, як дрібного так і великого бізнесу, почали стрімко дорожчати, але при цьому Міжнародний валютний фонд гарантує безпечну подушку. Для жителів України, на думку фінансових експертів найближчими місяцями не трапиться серйозних змін в гіршу сторону. Навіть навпаки - обміняти, продати або купити євро, долар, рубль, крон, злоти і інші типи валют може стати привабливою ідеєю.

Як видно, кошти з боку МВФ позитивно вплинуть на фінансову і валютну динаміку в Україні. Незважаючи на це, багато організацій будуть продовжувати завищувати вартість, що може згубно позначитися на клієнтах.